IoT-strategi – Få en strategikonsulent som støtter dig på rejsen

Vil du have hjælp til at omsætte ideer om IoT til konkrete lønsomme forretningstiltag?

Du overvejer givetvis selv, hvordan du skaber værdi for din forretning med IoT. For Internet of Things (IoT) er en digital megatrend, der kan skabe nye forretningsmuligheder i brydningsfeltet mellem fysiske produkter og digitale services. Begrebet refererer til brugen af bestemte forbundne teknologier, men det er i høj grad også et forretningsbegreb. For data giver ikke automatisk overskud på bundlinjen. Det gør den ide og forretningsmodel, som du skaber ved at forvandle data til indsigter for dig og dine kunder.

Det kan have afgørende betydning for din virksomheds konkurrenceevne at udnytte IoT.
38% af IoT-aktive virksomheder mener, at IoT har haft positiv betydning for deres omsætning, og endnu flere vurderer, at de forventer en positiv indvirkning på omsætningen i løbet af 3-5 år. Gartner estimerer på denne baggrund, at det i gennemsnit tager 3 år at opnå finansielt overskud på baggrund af IoT investeringer. Det kan altså betale sig at have en langsigtet plan og strategi for sin digitale transformation.

IoT vinder frem i industrien, smarte byer, smarte hjem og kontorer. Et af de mest voksende områder er Industriel Internet of Things (IIoT) som er løsninger til industrien. Her kan IoT gøre din virksomhed smartere, ved at opsamle data med henblik på, at monitorere, optimere og automatisere. For når maskiner er forbundet via internettet kan fejl og servicebehov opdages i tide.

Ellers bruges IoT i Danmark ifølge Danmarks Statistik til:

  • 23% af virksomheder anvender IoT til overvågning eller fjernstyring af enheder via internettet
  • 11% af virksomheder bruger intelligente sensorer til overvågning af køretøjers kørsel eller vedligeholdelse.
  • 10% af virksomhederne bruger intelligente termostater, intelligent belysning eller trådløse målere til at optimere indeklima og energiforbrug.
  • 6% af virksomheder vil gerne forbedre deres kundeservice ved hjælp af fx big data fra sensorer, REID tags eller IP-kameraer.
  • 3% af virksomheder bruger intelligente enheder til andre formål

Der er altså en verden af muligheder for at implementere IoT i din virksomhed.

Du opnår fordele ved IoT ved at tænke strategisk fra starten

Der er mange fordele ved at implementere IoT teknologier i din virksomhed, ifølge Iris Group.
De fem største fordele er:

1. Proces og produkteffektivisering
2. Optimering af ressourceforbrug
3. Nye digitale services
4. Mere viden om kundernes brug af produkter
5. Udvikling af nye forretningskoncepter

Få en sparringspartner med i udvikling af din IoT-strategi

STRATNO hjælper med at kickstarte din IoT rejse og udvikle det forretningsmæssige overblik.
Vi hjælper med at skabe og validere den værdi, som din IoT strategi skal bringe. Vi er med dig skridtet inden du begynder at bygge dine løsninger, så vi sammen undgår de store faldgrupper og opnår de ønskede resultater.
Valget af IoT i din virksomhed betyder, at vi ofte validerer, optimerer eller transformerer din virksomheds forretningsmodel; arbejder med organisation, afsøger teknologien og sikrer finansieringen.

Vi kan hjælpe dig under opstarten, i udviklingsfasen og i implementeringen. Det vil sige fra ide til realisering. Vi kan med vores kompetencer og samarbejdspartnere indenfor forretning, organisation, teknologi og økonomi gøre dit IoT projekt til en succes.

STRATNO får det til at ske

Læs mere om hvordan vi tænker strategi og eksekvering her:
Digital forretningsstrategi
Strategiudvikling
Salg og forretningsudvikling

null

Digital Forretningstrategi

null

IoT Strategi

Følg os her:

  

Lad os mødes til en uformel samtale om din virksomhed